Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Azmin zaferi Pele

Futbol tarihinin efsane futbolcusu Pele'nin hayatını anlatan 'Pele: Bir Efsanenin Doğuşu' filmi izleyici ile buluştu. Filmin galası ise geçtiğimiz günlerde a Spor ve Altınkılıç Kefir evsahipliğinde Cinemaximum Zorlu'da yapıldı. Galaya katılan hemen herkes, Pele'ye olan hayranlığından ve futbol kariyerindeki başarılarından söz etti. Spor camiasının böyle etkinliklerde buluşup üzerine tartışması gerçekten takdire şayan. Spor ve sanat camiasını beraber nice etkinliklerde görmek dileğiyle...

BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Filme gelecek olursak... Bir efsane gerçekten de kolay yetişmiyormuş. Filmde; 1958 senesinde 17 yaşındaki Pele'nin, Brezilya'nın ilk dünya kupasını kazanmasını sağlayan golü atarak zirveye yükselişi anlatılıyor. Brezilya futbolunun adını dünyaya duyuran isim olarak tarihe geçen ünlü futbolcunun hayatını izlerken, başarının tesadüf olmadığını gerçekten çok iyi anlıyorsunuz. Pele de zaten başarısını şu şekilde açıklıyor: "Başarı tesadüf değildir arkadaşlar, çok çalışmak, azim ve en önemlisi yaptığın işi sevmekle olur." Brezilya'nın fakir mahallelerinden birinde büyüyen ama sıra dışı oyun tarzı ile dikkat çeken Pele, hırslı ve boyun eğmeyen bir karaktere sahip. Hayatı yoksullukla doluyken Pele, tüm olanaksızlıklara karşı yenilmez duruşu sayesinde adeta ülkenin ününü değiştirmiş. Filmde Pele'yi beyazperdede ilk oyunculuk deneyimine imza atan Kevin de Paula canlandırıyor. Efsane futbolcunun hayatına içsel bir bakış sunan filmin müziklerini ise Oscar ödüllü besteci A. R. Rahman üstlenmiş. Rahman, Oscar ödülünü 'Milyoner' filminin müzikleriyle almıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA